STOPP bulldoserne i Nairobi!!!


Hver dag er en kamp for noen i et annet land. Hver dag er en kamp for noen i slumområdene i Nairobi, Kenya, der bulldoserne kommer uanmeldt midt på natten, kaster kvinner, barn og menn ut av husene sine og lar dem bo på gaten. Kvinner blir voldtatt og blir stående alene uten hjelp fra noen. Barn som burde gå på skole, tvinges til å tigge og leve på gaten i stedet for å være barn og myndighetene sitter og ser på uten engang å løfte en finger for folket sitt. Det er på tide at Mwai Kibaki, som er presidenten i Kenya, slår seg sammen med flere land og legger press på regjeringen, som er den egentlige makten i Kenya.

Kenya har en befolkning på over 40 millioner. Hvor mange av disse er fattige? Over 20 % i Kenya er ekstrem fattige. Med ekstrem fattigdom menes det at et menneske lever for 1,25 dollar om dagen. "PPP-dollar (kjøpekrafteneheter på norsk). Når fattigdom måles ved hjelp av PPP, tas det hensyn til prisnåvet/kjøpekraften i hvert enkelt land ved utregningen. Statistikken viser dermed hvor stor andel av befolkningen i et land som lever for mindre enn det man kan få kjøp for 1 amerikansk dollar i USA. I 2008 oppjusterte Verdensbankengrensen for ekstrem fattigdom fra 1 dollar til 1,25 dollar." - Dette er vanvittig.

Jeg fikk mail fra en i Amnesty International om denne facebook-siden. Her kan dere lese litt om Wiltahs kamp og engasjere dere. Det er så viktig å få frem dette budskapet. Dere tror kanskje at det ikke hjelper? Vel... I  2010 klarte Amnesty International å stoppe slike utkastelser i både Ghana og Nigeria. Ved å bli en SMS-aktivist kan du donere 18 kroner i måneden for en viktig sak! Send 'Amnesty' til 2160 og bidra du også! Ved å bidra, støtter du 3 aksjoner! Jeg har blitt SMS-aktivist, håper du også blir det!

Popular Posts